Solceller og energiramme

På grund af vores lange vindues facade mod søen, skulle vi have supplerende energitilførsel i form af 690 W solceller.

690 W, ja hvad skal det så gøre godt for?
Det kan jo hverken dække det ene eller det andet behov, men på grund af BR 2015 skal de beregnede værdier passe ind i et Excel ark. Det til trods for at vi jo har isoleret til BR2015 og opvarmer med jordvarmepumpe.

Som det er i år, 2017, er der ingen støtte ordninger; hvilket sådan set er ok for mig, nu hvor priserne på solceller er blevet lavere.

Den første ordning gruppe 6 hvor man fiktivt bruger sin egen strøm og folk tror det er gratis at drive et elnet, så de kan ikke forstå at de skal betale for transport af el frem og tilbage i nettet.
Gruppe 4 ligner mere virkeligheden, man sælges den strøm man eksportere til Energinet og køber den tilbage når man skal bruge den, det er mere som fysikken ser ud i min optik.

Men som nævnt i 2017 ingen ordning, Energinet kan ikke længere være balancesansvarlig for nettoafregnere og der er ingen elleverandører som vil købe den producerede strøm…
Så eventuel produktion foræres til det lokale netselskab og bidrager så til at gøre deres nettab mindre.

Men Energi Ikast er flinke folk, så værsgo lidt el fra mig til jer.

Men der er lagt solceller på carporten, ialt 1.000 W paneler som er monteret på nogle Hollandske konsoller man fylder med sten og fliser – så man undgår at sætte bolte ned gennem sit nye tagpap.

Jeg skal så have flyttet al vores stand-by forbrug, ventilation, Internet routere, tyverialarm og den slags over på den fase hvor solcellerne leverer lidt – så bidrager de da trods alt til noget fornuftigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.