Pizzaovn og upcycling 2

Nu hvor pizzaovnen er kommet på plads og i drift, er det på tide at skrive mere om det projekt – det har været sjovt at lave.

Den egentlige premiere var helt tilbage i marts, hvor vi til en familiefødselsdag bespiste 14 personer med pizza fra ovnen.

Første lærdom var at når man stiller en pizza ind, så skal man bliver ved ovnen. Jeg satte en pizza ind, gik ind i køkkenet efter et fad og var tilbage efter 2 minutter – der var bunden nærmest forkullet. Men af skade bliver man klog!

Efterfølgende er erfaringerne gode, den høje temperatur man kan opnå giver den helt rigtigt italienske pizzabund, sprød og med de store luftbobler i.
Når bunden er som man ønsker, kan man lige løfte pizzaen op i kuplen med spaden i 10-15 sekunder, så fyldet lige får en svirp af de 450-500 grader i toppen.

De næste overvejelser går på om den skal pudses op, så den bliver mere ensartet i overfladen – men den kommer det sikkert mere om ved en senere lejlighed.
Jeg burde nok forlænge skorsten ud af overdækket, det giver lidt røg i køkkenet når man har fut i ovnen.

BBq skuret

BBQ skuret som jeg kalder det er også færdigt, der er lagt gulv og det er malet sort med en gang Pinotex.

Klargøring til en gang dejlig aftensmad.

Optænding og gang i ovnen

Optænding med asketræ

Pizza i ovnen




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *