Skorsten på pizzaovnen

Nu har vi brugt ovnen en del gang siden indvielsen i marts, altid med en del røg under halvtaget til følge – faktisk så meget at tagpladerne er begyndt at blive sorte på undersiden.

Jeg har gået og tænke en del over hvordan jeg skulle lave en skorsten, var lidt træt af at skulle lave en gennemføring i taget som givetvis ville blive utæt.
Løsningen blev at føre skorstenen ud på siden af taget, måske ikke den pæneste løsning; men for mig at se den bedste.

Så jeg fik fat i en længde Ø125mm spiorør, ventilationsrør eller hvad man vil kalde det, en 160mm til 125 mm overgang som røgfang, 4 stk 45 graders bøjninger, et par bæringer, en håndfuld galopskruer og så ellers få det flikket sammen.

Jeg fik det gode råd fra min VVS mand, at jeg skulle bruge 2 stk 45 graders bøjninger i steder for 90 graders bøjninger, da en 90 graders bøjning er en ren stopklods for luft/røg flowet – så det gjorde jeg selvfølgelig.

Skorstenen kom på ovnen ca 20 minutter før jeg skulle have tændt op i lørdags.
Den første erfaring er at det virker upåklageligt da langt størstedelen af røgen nu kommer overfor taget.

Jeg overvejer dog om jeg skal gøre det lodrette rør udenfor taget en meter længere og, måske, få endnu bedre træk i skorstenen og få røgen længere væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *