Ugens kig i bistadet 20 maj
Denne uges kig i trugstadet var heldigvis uden de store overraskelser og de få vi fik øje på var heldigvis af den positive slags.
Familien fylder efterhånden 8 rammer i truget plus de 2 yngelrammer vi satte op i magasinet i for 14 dage siden.
Der er bygget, lagt æg og en del forseglet yngel i de kusttavler vi satte i for 14 dage siden og i sidste uge. På alle tavlerne er der en fornuftig blanding af yngel, foder og pollen celler, så håbet om at kunne få et glas honning eller 2 er fortsat tilstede.
I honningmagasinet er en stor del af ynglen krøbet ud og som teorien bag flytningen, ud over at mindske varmetabet i yngellejet, med at bierne fylder de tomme celler med honning ser ud til at holde stik. Vi så en fornuftig mængde glinsende honning i cellerne, man bliver helt lækker sulten :-). På de friske kunsttavler vi satte i magasinet er de begyndt at bygge videre på vokspladerne.
I truget er der fuld gang i yngeldelen, de fleste tavler er efterhånden fuldt besatte og vi satte 3 friske tavler i; udover den ene yngeltavle vi flyttede op i magasinet. Så der er pt 4 helt friske tavler at bygge på og yngle i.
Dronetavlen, som der ikke var bygget på i sidste uge, havde vi flyttet nærmere yngellejet og byggeriet var i fuld gang i alle 3 felter. Vi skar to af felter fri og satser på at der er drone yngel i den vi lod være tilbage om en uges tid.
Fejlen jeg havde lavet har jo nok været et jeg satte en tom kunsttavle mellem det aktive yngelleje og dronetavlen, det fik vi så lært ikke at gøre. Forhåbentlig har det ikke ødelagt den del af Varroa bekæmpelsen for meget, jeg mener at have læst at en Varroa mide skåret ud af dronetavlen at der er 16 mider mindre til bekæmpelsen til efteråret.
[nggallery id=58]
Meget hyggeligt at læse om dine bier. Vi er selv ret nye ud i biavl med to stader i haven, som vi nyder at følge …
Rigtig spændene at læse om. Jeg er – som du måske husker – en uge bagud i forhold til hvornår jeg fik min bier.
Derfor rigtig godt at læse om dine første erfaringer!
Skriv endelig videre!
Tak for jeres kommentarer og kom gerne med jeres erfaringer, oplevelser og andet I finder ud af med jeres bier – som ny i biavl har man brug for mange inputs.