Ugens kig i bistadet

Nu er det godt uge siden vi har haft løftet låget på trugstadet. De kloge siger man kan kigge sine bier ihjel, så selv om det er svært så kigger vi kun en gang om ugen.
Som vanligt var det med Christoffer på røg og kamera og mig med stadekniv og næsen nede i truget.

Aktiviteten ved flyvebrædtet har været højt de dage hvor solen hat været fremme og temperaturen har været bare nogenlunde forårsagtig.
Vi satte  et honningmagasin på i sidste weekend og trak to tavler med yngel op i magasinet ved samme lejlighed, der var ganske travlt på yngeltavlerne i magasinet, men kun meget lidt begyndende byggeri på de tomme tavler.

Forneden, i selve truget, havde vi da vi flyttede bierne ind sat 2 jomfrutavler og da vi satte honningmagasinet på sat 2 jomfrutavler mere til i yngellejet.
Byggeriet i truget var godt igang, de har haft gang i byggeriet på næste alle de nye tavler og der er 4 sider fyldt med forseglet yngel – gode tegn for familiens udvidelse.

Dronetavlen, som vi satte i for 14 dage siden, har de slet ikke bygget på; det skyldes nok at jeg satte en tom jomfrutavle mellem den og yngeltavlerne. Jeg var svært bange for at de skulle løbe tør for yngelplads og gå i sværmning, men vi har nu flyttet dronetavle helt ind mod yngellejet og ser tiden an. Der var enkelte drone celler på de andre tavler, men dem kan vi jo ikke rigtigt skære væk og bekæmpe Varroa som vi bør gøre.

Der er ikke rørt ved de 4 forseglede  fodertavler vi fik med fra leverandøren af bierne. Det er der ikke noget unaturligt i da bierne helst ikke åbner for forseglet foder, de har det ligesom mig – penge i banken skal helst blive i banken.

Vi skrabte lidt af forseglingen på to af tavlerne og satte en af tavlerne op i honning magasinet, da jeg ikke rigtigt var tryg ved mængden af foder omkring de yngeltavler vi har sat op i honningmagasinet.

Om den manglende aktivitet i honningmagasinet, ingen honning, skyldes at bierne har haft travlt med yngel eller der ikke har været nok at trække på ved jeg ikke.
Nu ser vi hvordan det ser ud i næste weekend og flytter måske en yngeltavle mere op i honningmagasinet.

[nggallery id=57]

 

2 thoughts on “Ugens kig i bistadet

 • 14. maj, 2012 kl. 14:32
  Permalink

  Hej.. det er nogle vældig flotte billeder du har lavet.

  Men det er nu ikke jomfrutavler, men kunsttavler du har taget billeder af.

  Jomfrutavler er tavler fra honningmagasinet, som er blevet slynget, men som aldrig har indeholdt yngel eller pollen, men kun honning.

  Men ellers en interessant side.
  mvh Niels

  Besvar
  • 14. maj, 2012 kl. 14:38
   Permalink

   Tak for din kommentar.
   Det er altid rart at få noget præciseret nogle tekniske ting når man er ny i biavlen.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.