Ugens kig i bistadet 5. juni 2012

Ugens kig var en lidt blandet fornøjelse, ikke at der er sket store ulykker, men aktiviteten er dalet lidt i det kolde sommervejr.

Sidste uge var jeg noget optimistisk, honningmagasinet var næsten fyldt op og der var godt gang i dronetavlen. Men sikkert på grund af vejret har de små slyngler spist af den honning jeg troede vi skulle have! Jeg har funderet lidt over om det er normalt, når trækket går lidt ned og temperaturen falder; men det er det sikkert da de jo først og fremmest skal sikre familiens overlevelse.

I fredags havde jeg sat endnu et honning magasin på, da jeg regnede med vi ville være på camping weekenden over, der sad 7 bier i det ekstra honningmagasin og der var ikke sket noget byggeri overhovedet.

En anden ting som undre mig er, at de ikke er kommet igang med at yngle ud over de første 5-6 rammer, de stopper ved dronetavlen og gør ikke noget videre på tavlerne bag den.
Måske har jeg lavet en begynder fejl, ved at sætte en foder tavle bag dronetavlen, som de ikke vil krybe forbi. Den har vi nu flyttet så der sidder flere friske kunsttavler, med en lille smule byg på.

Vi skar et felt med forsejlet yngel af dronetavlen og obducerede cellerne, enten skal jeg en tur til optiker eller også har Varroa miderne  ikke fundet frem til vores bier endnu, jeg fandt ingen mider i cellerne.

Billedet er lidt noget snask, men det hører jo til undersøgelsen.

Men ud over vi mangler noget varme og noget bierne kan trække på, så tror jeg at det går nogenlunde fornuftigt – men vi skulle gerne snart kunne få lidt honning ud af det.
Jeg har egentlig allieret mig med en biavler i Ikast, med hensyn til lån af en slynge, men jeg tror jeg vil prøve at bytte det til et konsulent besøg og få en vurdering af hvad jeg kvajer mig med 🙂

[nggallery id=61]

One thought on “Ugens kig i bistadet 5. juni 2012

 • 6. juni, 2012 kl. 8:42
  Permalink

  Hej igen

  Læste dit indlæg om campingvognen. Ærgelig at det ødelagde Jeres ferie, men godt ingen kom til skade.

  Selv følger jeg jo ivrigt med i dine skriverier og kopierer meget af det.

  Har ikke tid (overskud) til at bruge tirsdag aften til begynderkursus, så prøver frem foreløbig.

  Jeg fik at vide, at jeg ikke skulle satse på honning mere en gang i år, da bifamilien skulle op i størrelse først.
  Har også lært at dronetavlen skal sidde næstsidst i yngellejet i bunden, og derfor skal flyttes løbende (Hmm.. Har jeg selv gjort det?).

  Havde i går en kedelig oplevelse, da min kæreste, der stod lidt væk fra bistadet blev angrebet under eftersynet. De blev fanget i hendes lange hår, hvilket – forståeligt nok – skabte panik hos både hende og bierne.
  Det gav 2 stik, en lille beroligende snak efterfølgende og en tur på nettet for et købe en jakke med slør til hende også.

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *