Bakkeskoven 16

Alt godt fra Bakkeskoven Ikast

Bakkeskoven 16
Biavl

Nu med dronningecelle

Sidste uges kig i bistadet var mest for at tage honning fra, så vi løftede ikke alle rammer ud for nærmere gennemgang.

Dagens tur var derfor gennem hele arsenalet af rammer og for at få fejet eventuelt snavs, døde bier og andet utøj ud af truget.
Der var lidt myrer på de øverste kanter i stadet, men ikke så voldsomt mange så dem valgte vi blot at feje ud. Bunden af truget så faktisk pænere ud end forventet, der lå en enkelt død bi, men ellers ikke noget snavs; de holder deres hus pænt de små!

Til trods for, at jeg kiggede omhyggeligt var der ikke noget naturligt nedfald af Varroa mider og udskæringen af det sidste felt i dronetavlen gav heller ikke noget synligt tegn på invasion af miderne. Vi tog dronetavle fra, da jeg ikke forventer meget mere byggeri op den, der var ikke bygget spor på de andre to felter.
I stadet så vi en 8-10 droner som tøffede rundt og lavede ingenting – det er vel det vi mænd er bedste til…..

I det ene honningmagasin fandt vi hvad jeg tror var en dronningecelle.
Halvejs i panik og i frygt for snarlig sværmning kradsede jeg den væk og spurgte kort efter på biavl.dk om hvad vi nu skulle frygte. Men et svar, som beskrev at bierne på yngeltavler i honningmagasinet godt kan føle sig dronngeløse, beroligede mig lidt –  håber skribenter har ret.

Der er så småt ved at blive bygget på de kunsttavler vi satte i sidst og bierne er begyndt at sætte honning i de tomme tavler igen. Bortset fra lidt døde bier på lægterne mellem honningmagasinerne og væggene i trugstadets øverste del, var der ikke meget snavs af feje ud – så tingene går forhåbentligt efter planen

2 thoughts on “Nu med dronningecelle

 • Myrerne i stadet kan ‘jages væk’ med tørret regnfang, som vi jo bruger i røgpusteren …
  Lav en strømpepølse med tørret regnfang og læg det i stadet – det hjælper! Fandt rådet på nettet. Det er et ret gammelt biavlerråd – prøv det! Mvh Bo

  Besvar
 • Jens Peter Sørensen

  Hej og tak for din kommentar.

  Jeg vil da straks prøve dit husråd eller staderåd mod myre, skal dog først lige have samlet noget regnfang sammen og have det tørret.
  Vi har indtil nu købt materiale til røgpusteren, men det er da vist billigere med hjemme sankede urter 🙂

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *